BODY SWITCH

 Een unieke en succesvolle werkwijze,  gebaseerd op de principes van integrale en orthomoleculaire geneeskunde. Wij gaan altijd op zoek naar de oorzaak van de klachten en doen niet aan symptoombestrijding. Voor het beste resultaat werken wij graag samen met de reguliere geneeskunde.

Kenmerken van onze aanpak:

 Onderzoek naar de oorzaak van de klachten
 Persoonlijk behandelplan
 Intensieve begeleiding

Onze behandeling is gebaseerd op vier pijlers:

 

Mindset

Voedings- en leefgewoonten zijn meestal ingesleten. Een verandering van uw leefstijl is niet gemakkelijk. Wij begeleiden je bij dit proces.

 

Beweging

Voldoende bewegen is cruciaal voor een goede gezondheid. Samen met jou kijken we op welke manier je hier invulling aan kunt geven.

 

Voeding

Gezonde, pure voeding zijn de bouwstenen voor een gezond lichaam. Veel chronische ziekten zijn op te lossen door de omschakeling naar een gezond voedingspatroon.

 

Suppletie

Afhankelijk van je persoonlijke situatie zetten wij gericht suppletie in. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van je herstel of aanvulling van tekorten.

 

Het behandeltraject

Het behandeltraject bij BodySwitch bestaat uit vier fases. De totale doorlooptijd is afhankelijk van je persoonlijke situatie, maar je kunt uitgaan van een gemiddelde van 12 maanden.

Analyse

We starten het traject altijd met een uitgebreide analyse. Om te achterhalen waar je klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Voor het eerste intakeconsult vragen we je een uitgebreide online vragenlijst in te vullen en een voedingsdagboek bij te houden. Tijdens het intakeconsult bespreken we de resultaten van de eerste analyse, de mogelijkheden voor behandeling en de kostenraming van het behandeltraject. Indien nodig doen we aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed en darmflora). Je krijgt daarmee inzicht in de status van je gezondheid en wat de oorzaken zijn van je klachten, zoals de staat van je darmen, immuniteit, voedingstekorten en eventuele intoleranties. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek en je doelstelling stellen wij jouw persoonlijk behandelplan op. De doorlooptijd tussen het eerste consult en het volgende consult duurt ongeveer 5-6 weken. Deze tijd is nodig i.v.m. het aanvragen en verwerken van de onderzoeken.

Wat krijg je?

Een behandeling bij BodySwitch vraagt veel van je. Het is een flinke investering, maar je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug. Daarbij is het belangrijk dat je je kunt vinden in onze visie en werkwijze. De resultaten van je behandeling zijn in grote mate afhankelijk van je motivatie en discipline. Als je kiest voor een behandeltraject bij BodySwitch krijg je:

  • Kennis en inzicht in je algemene gezondheid (status van je darmen, voedingsintoleranties, immuniteit, voedingstekorten)
  • Inzicht in de oorzaak van je klachten
  • Persoonlijk behandelplan en intensieve begeleiding
  • Kennis over welke voeding en voedingsstoffen belangrijk voor je zijn
  • Kennis en inzicht over het belang van beweging
  • Begeleiding bij je persoonlijke invulling op het gebied van beweging en sport

Maar het belangrijkste: je krijgt je optimale gezondheid terug!